Kukkatapetit kyllästyttivät tytärtäni. No eihän nuo nuoren huoneeseen enään oikein sopineetkaan. Pari viikkoa vapaata tiedossa, niin johan itsekin innostuin asiasta.

Ennen:

.

Koulupöytänä oli Ikean lipastot joiden päällä koko ikkunaseinän levyinen pöytätaso (jostain puuliikkeestä). Pöytätason päällä vielä Ikean pähkinän mallinen työtaso säädeltävillä jaloilla. Runsas säilytystila ja työtila toimi hyvin, kun  oli vielä leluja ja muuta tavaraa aika paljon. Teki kuitenkin huoneesta hieman ahtaan oloisen. Sänkykin oli kummasti liikkunut ihan väärään paikkaan (mies asialla) Aloimme miettimään myös uutta huonejärjestystä samalla. Päätimme tyytyä vain pienempään pöytätasoon ja iso työtaso siirretään työhuoneeseen.

Peilipöytä on joltain 70-luvulta. Kauan varastossa säilytetty ja ihmeen hyvänä pysynyt. Hioin pinnat ja maalasin uudelleen. Ahkerassa käytössä tytterelläni, mutta sai tuomion siirtyä vanhempien makuuhuoneeseen.

Vaatekaappeina massiiviset mäntykaapit, joista tyttäreni olisi halunnut luopua. Uskoin kuitenkin kaappien paikkaa vaihtamalla saavani ne kauniisti esille.

Kuvaamatta oli jäänyt Jyskin kirjahylly (kuvassa tummempi malli), jonka valkokuullotin Osmo Colorilla kolmeen kertaan. Hylly kuitenkin loppujen lopuksi siirtyi myös vanhempien makuuhuoneeseen.

4-12 vuotiaaksi tapetteina oli alaosassa vaaleankeltainen, välissä kukkaboordi ja yläosassa kelta-,lila-, vaaleansinikukkainen vinyylitapetti. (Kuvissa seinillä jo uusia tapettivaihtoehtoja.)

Vanhoja tapetteja aloimme koko perhe innolla repimään seinästä. Palstoittuvan vinyylitapetin 1. kerros lähti veitsen avulla kohtalaisen helposti pois. Pohjakerroksen kostutin vedellä kunnolla ja tapetti lähtikin vuota kerrallaan irti.

Pohjatyöt: Tasoitus pakkelilla, maalasin vuotien saumakohdat ja hioin kevyesti + imuroin pölyt pois.

 

Mies irroittelee listoja ja töpselirasioita irti.

Tytärtä alkoi remontti jo kyllästyttämään. Siitä olen tyyytyväinen, että tein koko remontin lähes itse. Kohotti mielialaa kummasti ja väsyneenä illalla oli mukava mennä nukkumaan. Kissat olivat joka päivä mukana touhuissa tuijottaen uusia seiniä ihmeissään. Eivät oikein tuntuneet ymmärtävän miksi seinät muutetaan erinäköisiksi.

Olin tuonut kotiin erilaisia kuitutapettimalleja, joista tyttäreni valitsi:

RTV:stä Cafe 766707_641  näkyy ovesta tultaessa.

 ja 773322  saman sarjan valkoinen vastapäiseen seinään.

Rauta-Otrasta  77714 La Veneziana - Marburg 

Tehosteseinä, joka on ikkunaa vastapäinen seinä.

Koska kuitutapetin "liisteri" laitetaan suoraan seinään, pystyin tapetoimaan yksin. Jännitti mitä tästä tulee, mutta hyvien neuvojen avulla onnistuin suht helposti alkuun päästyäni. Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Kuitutapetti on ihan IN. Tulee ihan ammattimaisen siistiä jälkeä.

Sitten alkoi kalusteiden vääntäminen huoneeseen. Tytön kanssa (mies keilaamassa) siirtelimme sisukkaasti kalusteita paikasta toiseen. Ei millään tuntunut löytyvän oikeata järjestystä. Painoivatkin mokomat liikaa. Lopulta kuitenkin kaikki loksahtivat paikoilleen.

Alkoi Ikean kuvaston plärääminen ja huoneen viimeistelyä.

Kuvat jälkeen:

Näkymä ovelta. 

Tapetti aivan makee. On erinäköinen riippuen valosta ja sen suunnasta. Aivan nappi ostos.

Nurkkaan ostettiin Ikean musta Lack seinähylly.

Sängyltä ovelle päin. Jne...

Ikeasta erilaisia säilytyslaatikoita ja Bauhausista löysin sattumalta jalallaan seisovan peilin. Sen taustaan kiinnitettiin 4 kpl Ikean Led-valolistaa. Peili hehkuu kivasti jas luo tunnelmaa.

Työpöydän muutos:

3 lipastoa uudessa järjestyksessä ja pöytälevy sijoitettiin kahden lipaston väliin. Ilme muuttui yllättäväm hauskaksi.

Tuolin alla Ikean pyöreä villamatto, joka olisi voinut olla hieman isompi. 

Seinälle pari magneettitaulua päällekkäin, siistiin esillepanoon. + LED-pöytävalaisin.

Kodin ykkösestä canvas-säilytyslaatikko, jonka päällä voi istua tai maata :) ja Löytötavaratalosta mustat paneeliverhot.

Kaunis vaatekaappi tulee nyt hienommin esille. Iida teksti ovessa on muuttunut LONDON-naulakkoon.

Tehostetapetti näkyy tässä lähinnä oikeana tummuutena (ylempi kuva). Tämä tapetti elää tosi paljon valon ja sen suunnan mukaan. Muistuttaa metallia ja on väriltään ruskeanharmaa. Tästä ovat kaikki ystävämme pitäneet paljon. 

Tytär on ollut lopputulokseen tosi tyytyväinen 

 

Äiti